STRELJANA O kapacitetima naše streljane
naslovna
Streljana
Kapaciteti

Klub raspolaže streljanom zatvorenog tipa sa dva tunela dužine 25 i 50 metara! Svaki od tunela raspolaže sa četiri streljačke pozicije, koje omogućavaju svakom strelcu nesmetan rad. Svaka pozicija je opremljena i antifonama, kao i zaštitnim naočarama sa staklima bele boje. Prilikom gađanja svaki strelac, odnosno lice prisutno u streljani, moraju nositi antifone i naočare. Naravno, posetioci su slobodni doneti i koristiti i ličnu opremu za potrebe gađanja.

Obuka
U rukovanju vatrenim oružjem

Na osnovu rešenja br. 210-3/18 od 25.5.2018. godine organizujemo obuke u rukovanju vatrenim oružjem. Zainteresovanima na raspolaganju stoje kursevi u rukovanju:

-pištoljem/ revolverom (6900 din)
-lovačkom puškom (6500 din)
-lovačkim karabinom (8000 din)
-malokalibarskom puškom (6200 din)

Svaki kurs traje dva dana. U prvom danu organizuju se teorijsko-praktična predavanja o osnovama balistike, tehnikama gađanja i bezbednom rukovanju vatrenim oružjem. Drugog dana polaznici takođe izučavaju pravne aspekte držanja, nošenja i upotrebe vatrenog oružja, u skladu sa novim Zakonom o oružju i municiji ("Sl. glasnik RS", br. 20/2015), zatim realizuju praktično gađanje i polaganje pred komisijom. Svi polaznici koji uspešno realizuju obuku dobijaju uverenje o završenoj obuci u rukovanju vatrenim oružjem.

Za obuku se mogu prijaviti svi punoletni građani, a od lične dokumentacije potrebno je priložiti važeću ličnu kartu. Obuke se organizuju svakog ponedeljka i utorka.

Kontakt informacije za prijavljivanje možete pronaći na kontakt stranici sajta, odnosno možete se lično prijaviti u streljani.

Oprema
Na raspolaganju strelcima

Sa streljačkih pozicija strelci mogu gađati stacionarne mete upotrebom revolvera, odnosno poluautomatskih pištolja, kao i lovačkih i malokalibarskih pušaka. Ljubitelji dužih cevi moći će proveriti svoje veštine gađanjem upotrebom poluautomatskih sačmarica “IŽ 153”, odnosno modela “Mossberg”.

PIŠTOLJI

FotoU kategoriji poluautomatskih pištolja zainteresovani mogu gađati upotrebom modela "CZ 75 SP-01 Shadow", "Glock 17 Gen 3", "CZ 99" i drugih modela u kalibru 9x19 mm Parabellum/Luger.

DUGE CEVI

FotoU kategoriji dugih cevi zainteresovani mogu gađati upotrebom različitih modela poluautomatskih i automatskih pušaka, kao i različitih tipova sačmarica.

MALOKALIBARSKE PUŠKE

FotoZainteresovanima su takođe na raspolaganju i malokalibarske puške sa sistemom manuelnog repetiranja, u konfiguraciji sa optičkim nišanom. Gađanje se realizuje u tunelu dužine 50 metara.

Ukoliko imate kakvo pitanje, kontaktirajte nas: KONTAKT
© Streljana "Tiron" | Sva prava zadržana.